Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Povabljeni na olimpijado ljubezni do Jezusa

Objava: 12. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.06.2010 / 07:44

Povabljeni na olimpijado ljubezni do Jezusa

Na športnem stadionu Arena – Petrol bomo v nedeljo, 13. junija, priče dveh velikih dogodkov: sklepni slovesnosti prvega slovenskega evharističnega kongresa in razglasitvi za blaženega mučenca Alojzija Grozdeta.

Na športnem stadionu Arena – Petrol bomo v nedeljo, 13. junija, priče dveh velikih dogodkov: sklepni slovesnosti prvega slovenskega evharističnega kongresa in razglasitvi za blaženega mučenca Alojzija Grozdeta. Kongres bo krona skoraj dvoletne evharistične prenove, beatifikacija pa nazoren življenjski zgled življenja iz evharistije.

V času evharistične prenove smo na dekanijskih in škofijskih evharističnih dnevih ob geslu Evharistija, Božji dar za življenje znova poglobiti odnos do mašne daritve in do zakramenta sv. Rešnjega telesa. Kristjani smo vedno v nevarnosti, da otopimo za pomen evharistije kot središčne skrivnosti Cerkve, ki bo vedno ostala največja skrivnost.

Zato nas duhovnik pri vsaki maši takoj po spremenjenju spomni, da je to, kar se je pravkar zgodilo na oltarju, skrivnost vere. Evharistija je bila skrivnost od prve Jezusove napovedi naprej do danes. Vedno je bilo težko v veri sprejeti to izničenje božjega veličastva, da se je dal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh