Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prepozno!

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 26. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2010 / 07:42

Prepozno!

Branilci »lika druga Tita« se sedaj spravljajo na prvotni zapis opisa Grozdetove smrti. Ob tem bi radi s ponavljanjem nekaterih verjetnih napak, zapis je nastal v vojnem času, prikrili dejstvo, da je bil Grozde ubit zaradi vere in njenega izkazovanja ter pričevanja. Vse drugo je manj ali celo nič pomembno. In prav to jih razburja. Če ne morejo diskvalificirati Grozdeta, pa bodo vsaj Cerkev.

Diskvalifikacija, nato likvidacija, po potrebi tudi obrnjeno – že takrat, ko je nekdanji predsednik g. Kučan v Novi Gorici to načelo političnega delovanja v naši državi pripisoval političnim nasprotnikom, je bilo vsem jasno, da počenja prav to, kar pripisuje drugim: diskvalificira jih, da bi jih tako odstranil iz političnega življenja. Tako pač pojmuje politični boj v demokraciji. Žal je dejstvo, da gre tu za znano prakso predvsem »ljudske« demokracije, ki jo je najbolj dosledno uresničil Stalin.

Prvemu slovenskemu mučencu že pred ubojem niso mogli dokazati vohunstva kljub »gorkim in krepkim«. Kakšna so bila zasliševanja ob »gorkih in krepkih«, lahko preberemo v nedavno izšli knjigi o pohorski aferi, kjer so žrtve zasliševanj, med njimi so bili tudi stari prekaljeni komunisti, prosili partizanske tovariše zasliševalce, naj jih raje hitro ubijejo kot pa tako zverinsko mučijo, saj resnica tako ali tako ni pomembna. Že vnaprej so bili obsojeni in je bilo vse skupaj samo izsilj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh