Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Temno poglavje polpretekle zgodovine

Za vas piše:
Jernej Letnar Černič
Objava: 26. 06. 2010 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 09:11

Temno poglavje polpretekle zgodovine

(Ne)uveljavljanje pravne odgovornosti za povojna hudodelstva zoper človečnost V začetku novembra 2009 smo praznovali dvajsetletnico padca berlinskega zidu, ki poleg poljske okrogle mize zaznamuje začetek demokratičnih sprememb in procesov v Srednji in Vzhodni Evropi. Enako pomembno obletnico smo zaznamovali aprila letos,ko je minilo dvajset let od prvih demokratičnihin večstrankarskih volitev. Čeprav je bilo v dvajsetih letih, od začetka demokratičnih sprememb veliko postorjenega, pa temno poglavje slovenske polpretekle zgodovine ostaja še naprej priprto.
(Ne)uveljavljanje pravne odgovornosti za povojna hudodelstva zoper človečnost

V začetku novembra 2009 smo praznovali dvajsetletnico padca berlinskega zidu, ki poleg poljske okrogle mize zaznamuje začetek demokratičnih sprememb in procesov v Srednji in Vzhodni Evropi. Enako pomembno obletnico smo zaznamovali aprila letos,ko je minilo dvajset let od prvih demokratičnihin večstrankarskih volitev. Čeprav je bilo v dvajsetih letih, od začetka demokratičnih sprememb veliko postorjenega, pa temno poglavje slovenske polpretekle zgodovine ostaja še naprej priprto.

Slovenija je edina članica Evropske unije,ki je v prejšnjem stoletju preživela tritotalitarne režime. Medtem ko sta bila nacizemin fašizem deležna javne obsodbe, pa slovenska družba ne zmore obsoditi komunističnega totalitarnega režima, ki je na Slovenskem trajal najdlje in je imel najhujše posledice. Če lahko slovenske strokovne p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh