Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetilnik tudi za naš čas

Objava: 09. 10. 2010 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2010 / 06:40

Svetilnik tudi za naš čas

Pisatelj pisma Hebrejcem nas spodbuja, naj se spominjamo svojih voditeljev, ki so nam oznanjali Božjo besedo. Še in še motrite, kako so izstopili iz življenja in posnemajte njihovo vero (prim. Heb 13,7). Ob 100. obletnici rojstva škofa Janeza Jenka smo v koprski škofiji obudili spomin nanj.

Pisatelj pisma Hebrejcem nas spodbuja, naj se spominjamo svojih voditeljev, ki so nam oznanjali Božjo besedo. Še in še motrite, kako so izstopili iz življenja in posnemajte njihovo vero (prim. Heb 13,7). Ob 100. obletnici rojstva škofa Janeza Jenka smo v koprski škofiji obudili spomin nanj. Prav na obletnico njegovega rojstnega dne, 5. maja, letos smo se skupaj z dekani zbrali k maši v njegovi rojstni in krstni župniji Mavčiče v ljubljanski nadškofiji. Ob krstnem kamnu smo blagoslovili spominsko obeležje: »Msgr. dr. Janez Jenko, rojen 5. maja 1910 in tukaj krščen, je bil škof v Kopru v letih 1964 do l987.« Z evharističnim slavjem in krajšim simpozijem pa smo se ga spomnili v Kopru v soboto, 2. oktobra.

Po svoji teološki usmeritvi je bil škof Janez apologet in dogmatik. Bil je zvest Bogu in Cerkvi, cerkvenemu nauku, zvest veri, vdan papežu, zvest slovenski zemlji in svoji domovini. Bil je trden in dosleden v načelih, pošten, zahteven najprej do sebe, nato šele do drugih, hkr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh