Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovno zadoščenje za storjeno napako

Bogomir Štefanič
Za vas pišejo:
Bogomir Štefanič, M.M.Š.
Objava: 13. 11. 2010 / 23:00
Čas branja: 17 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2024 / 18:48
Duhovno zadoščenje za storjeno napako
Keith Miles. FOTO: Tatjana Splichal

Duhovno zadoščenje za storjeno napako

Katoliška cerkev Marijinega Brezmadežnega Srca v Great Missendenu v Veliki Britaniji je bila v petek, 29. oktobra, prizorišče zadostilne maše ob spominu na domobrance, ki so jih britanske zasedbene oblasti leta 1945 z zvijačo izročile v roke jugoslovanskim revolucionarjem in tako tlakovale pot v njihovo kruto smrt.

O ozadju maše za popravo krivic smo se pogovarjali s KEITHOM MILESOM, enem izmed njenih pobudnikov, sicer tudi predsednikom Britansko-slovenskega društva.

Kako to, da britanskega finančnega analitika in svetovalca zanimajo slovenske zgodovinske teme, kot so povojni poboji?

Res sem finančni direktor, v slovenski javnosti znan tudi kot ekonomsko-politični kolumnist Financ in Žurnala. Vaša zgodovina pa me zanima predvsem zato, ker sem poročen s Slovenko (pogleda ženo Slavo, ki je bila navzoča ob intevjuju).

Je to edini razlog?

Ne, seveda ne. Menim, da zaradi knjige Slovenija 1945 – Smrt in preživetje po drugi svetovni vojni britanskih avtorjev Marcusa Ferrarja in Johna Corsellisa o povezavi Britancev s to tragedijo, številni Angleži laže razumejo, da pri tem ni šlo zgolj za slovensko tragedijo, da smo bili z njo kot narod povezani tudi mi. Zaradi tega smo lahko dosti bolj razumeva...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh