Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O kulturi pitja vina

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 13. 11. 2010 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2010 / 09:03

O kulturi pitja vina

Zahvalna nedelja je priložnost, da se zahvalimo za vse darove, ki nam jih rodovitna slovenska zemlja podarja, posebna zahvala pa gre slovenskemu kmetu, ki vztraja kljub slabemu položaju v družbi.
PREMISLEK O NAŠEM ODNOSU DO PITJA VINA

Zahvalna nedelja je priložnost, da se zahvalimo za vse darove, ki nam jih rodovitna slovenska zemlja podarja, posebna zahvala pa gre slovenskemu kmetu, ki vztraja kljub slabemu položaju v družbi. Čeprav je na trgu in trgovinskih policah velika ponudba, ki domače pridelke postavlja v ozadje, številne raziskave potrjujejo večjo kvaliteto le teh, čeprav jih izpodriva cenena ponudba uvoženih.

Vedno manj poznamo način pridelovanja hrane in vina, zato je tudi odnos do obojega vedno slabši; ni pravega spoštovanja. Koliko ur dela, znojnih kapelj in skrbi je potrebno za kos kruha, kozarec domačega vina! Sodobni človek pa tako z lahkoto vrže kos kruha v smeti, še pred nekaj desetletji pa je tak košček suhega kruha reševal življenja. Pa ne le pred leti, tudi danes. Osebne stiske in probleme premalo pripovedujemo in izročamo Bogu, jih pa vse prevečkrat utapljamo v alkoholu. Pri kupovanju nas...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh