Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjanov molk

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 20. 11. 2010 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2010 / 07:42

Kristjanov molk

Molk in čakanje na nekoga, ki bo posegel »od zunaj« in uredil stvari, ni prava drža. Ne smemo se ustrašiti očitkov, da smo militantni, ko gre za naše pravice. Prav je, da pogumno zastavimo besedo v javnosti in ne čakamo, da le duhovniki in škofje izrečejo svoje, češ, saj je to njihova dolžnost ... Vsega poguma pa slovenskim kristjanom menda le niso vzela povojna pobijanja, zapori in nestrpnost ... Ali pač?

»Že desetletja sem naročnik Družine. Prejemam jo v tujini, ki mi reže kruh. Tu se ravnam po Slomškovem načelu: ljubi svoj jezik, spoštuj drugega. Vsakokrat, ko mi poštar prinese vaš časopis, v meni zaživijo spomini na rojstni kraj, na nekdanjo župnijo in Slovenijo. Družina mi je pri srcu tudi zato, ker objavlja dogodke iz Cerkve doma in po svetu ... njena vsebina je zanimiva in vedno bogatejša. Preberem jo od začetka do konca.« Zraven je prošnja, naj še več pišemo o pozitivnih dogodkih in ljudeh, ker je Cerkev edina, ki ohranja prostor za dobre, pozitivne zglede in vse, kar življenje bogati in lepša. »Slabega je tako preveč, pri vas in tukaj.« Tako ugledni rojak iz Nemčije v pismu uredništvu.

Res je, kdor zadnje čase zasleduje poročanje o slovenskem političnem dogajanju, upravičeno pritrdi prvemu predsedniku slovenskega demokratičnega parlamenta, ki je nekje izjavil, da Slovenija potrebuje čisto nove politike, neobremenjene, take, ki bodo profesionalni, pošteni, ljudje vre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh