Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O veselem niču športa

Za vas piše:
Janez Virk
Objava: 27. 11. 2010 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 10:58

O veselem niču športa

Šport že zdavnaj ni več to, kar je bil, a je zato danes še toliko bolj pomemben in potreben ... kajti pamet se v svoji postmoderni lahkomiselnosti lahko obrne drugam, k veselemu niču športa npr., in bolj kot je srce prazno in topo, laže ji sledi. In prav to je stanje, ki je slovensko družbo obnorelo prav v letošnjem letu. Seveda to ni od danes, je od včeraj, dogaja se že dalj časa, mogoče ni zgrešeno reči, da je bilo že pred časom načrtovano. Torej stanje, ko se ljudje raje zanimajo za »naše« »vrhunske« športne dosežke, kot pa za stanje v družbi, za njene probleme, za svojo prihodnost, za prihodnost svojih otrok. »Naše« in »vrhunske« dosežke sem dal v narekovaj z istim razlogom, kajti:

Šport že zdavnaj ni več to, kar je bil, a je zato danes še toliko bolj pomemben in potreben

... kajti pamet se v svoji postmoderni lahkomiselnosti lahko obrne drugam, k veselemu niču športa npr., in bolj kot je srce prazno in topo, laže ji sledi.

In prav to je stanje, ki je slovensko družbo obnorelo prav v letošnjem letu. Seveda to ni od danes, je od včeraj, dogaja se že dalj časa, mogoče ni zgrešeno reči, da je bilo že pred časom načrtovano. Torej stanje, ko se ljudje raje zanimajo za »naše« »vrhunske« športne dosežke, kot pa za stanje v družbi, za njene probleme, za svojo prihodnost, za prihodnost svojih otrok. »Naše« in »vrhunske« dosežke sem dal v narekovaj z istim razlogom, kajti:

– letos je bila zimska olimpijada v Kanadi – z »martirijem« Petre Majdič, smrtno nesrečo azijskega sankača, z vrsto hudih poškodb športnikov – pravi posmeh (baronu Coubertainu in) dovčerajšnjemu pojmu športa; a le nadaljevanje z vseh vidikov (raze...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh