Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Glasujmo proti!

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 04. 12. 2010 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.12.2010 / 08:08

Glasujmo proti!

Zgodba o novem zakonu o Radioteleviziji Slovenije je znana: Ministrstvo za kulturo je pripravilo predlog, vlada ga je potrdila in poslala v parlament. Parlament ga je obravnaval in izglasoval, ne da bi se kaj dosti zmenil za pripombe opozicije.

Zgodba o novem zakonu o Radioteleviziji Slovenije je znana: Ministrstvo za kulturo je pripravilo predlog, vlada ga je potrdila in poslala v parlament. Parlament ga je obravnaval in izglasoval, ne da bi se kaj dosti zmenil za pripombe opozicije. Ta je zahtevala presojo ljudstva in predsednik državnega zbora je za 12. december 2010 razpisal referendum. Volivci in volivke smo pozvani, da glasujemo za ali proti novemu zakonu o Radioteleviziji Slovenije.

V referendumsko razpravo se je s posebno Izjavo ob referendumu o zakonu o Radioteleviziji Slovenije vključila tudi Komisija za sredstva družbenega obveščanja pri Slovenski škofovski konferenci, ki jo vodi murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Izjavo lahko preberete na 9. strani Družine. Škof Štumpf prosi duhovnike, naj izjavo 5. decembra preberejo v cerkvah pri oznanilih po maši. Izjava je tako pomembna, da zasluži našo pozornost in komentar.

Komisija poziva člane katoliške Cerkve in tudi drugih verskih skupnosti,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh