Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Da bi človek ostal človek

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 05. 03. 2011 / 23:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2011 / 07:37

Da bi človek ostal človek

Cerkev na Slovenskem je letošnje pastoralno leto razglasila za leto krščanske dobrodelnosti in solidarnosti. Kaj je pravzaprav bistvo solidarnosti? Kje pravzaprav kali naša solidarnost z drugimi?
Poslanstvo in delo Nadškofijske Karitas Maribor

Cerkev na Slovenskem je letošnje pastoralno leto razglasila za leto krščanske dobrodelnosti in solidarnosti. Kaj je pravzaprav bistvo solidarnosti? Kje pravzaprav kali naša solidarnost z drugimi? Solidarnost pomeni čutiti se odgovornega drug za drugega, zdravi za bolne, bogati za revne v zavesti medsebojne soodgovornosti. Kadar dajemo, vedno tudi prejemamo; damo lahko samo tisto, kar smo sami prejeli.



Nadškofijska Karitas Maribor (NŠKM) je bila ustanovljena leta 1990, ko so se vzpostavile ustrezne demokratične razmere, ki so dopuščale nastanek in obstoj dobrodelnih organizacij v Sloveniji. Počasi so se postavljali zametki programskih vsebin, kot so jih narekovale potrebe ljudi v stiski in stiki z različnimi prosilci pomoči. Humanitarno in socialno delo ponuja velik razpon dejavnosti: pomoč družinam in posameznikom, otrokom, dijakom in študentom, starejšim, boln...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh