Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na čem stoji stavba slovenske države?

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 09. 07. 2011 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 07.07.2011 / 06:49

Na čem stoji stavba slovenske države?

Ob 20-letnici slovenske državnosti so se v domovini, v zamejstvu in po svetu zvrstile številne maše za domovino, kar priča o tem, da slovensko katoliško občestvo, kjer koli že živijo njegovi članice in člani, zavzeto in iskreno prosi blagoslova za mlado slovensko državo.

Ob 20-letnici slovenske državnosti so se v domovini, v zamejstvu in po svetu zvrstile številne maše za domovino, kar priča o tem, da slovensko katoliško občestvo, kjer koli že živijo njegovi članice in člani, zavzeto in iskreno prosi blagoslova za mlado slovensko državo. To prizadevanje je prišlo do izraza tudi v odmevni pobudi za dan molitve in posta, ki smo ga obhajali 22. junija.

Osrednjo mašo za domovino (na fotografiji) je v ljubljanski stolnici v petek, 24. junija, ob somaševanju apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji msgr. dr. Juliusza Janusza in slovenskih škofov daroval dekan kardinalskega zbora in nekdanji (1990–2006) vatikanski državni tajnik kardinal Angelo Sodano (za zasluge in osebni prispevek pri vzpostavljanju, razvijanju in krepitvi mednarodnih odnosov, ki so prispevali k mednarodnemu priznanju in uveljavljanju Republike Slovenije, je leta 1992 prejel zlati častni znak svobode Republike Slovenije). Zbrane pri maši – udeležili so se je tudi nekateri pre...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh