Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vse v večjo božjo slavo

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 06. 08. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.08.2011 / 06:16

Vse v večjo božjo slavo

God sv. Ignacija 31. julija je z jezuitsko skupnostjo pri Sv. Jožefu v Ljubljani praznoval nadškof Anton Stres. Več razlogov, zakaj so medse povabili pastirja nadškofije, je naštel predstojnik skupnosti p. Viljem Lovše: minilo je 455 let od Ignacijeve smrti, 50 let, odkar so se jezuiti, po drugi svetovni vojni pregnani, spet vrnili v Ljubljano, in 50 let od ustanovitve jezuitske župnije v Dravljah. Na slavju so se spomnili še dveh 50. obletnic: redovnih zaobljub patrov Tomaža Podobnika in Stanka Rozmana, v Ignacijevem domu duhovnosti – hišo ob cerkvi so dobili vrnjeno po dobrih petdesetih letih, odkar jo je komunistična oblast zaplenila – pa je nadškof po maši blagoslovil novo kapelo.

Petdeset let redovništva jezuitov p. Tomaža Podobnika in p. Stanka Rozmana in blagoslovitev kapele v Ignacijevem domu duhovnosti




God sv. Ignacija 31. julija je z jezuitsko skupnostjo pri Sv. Jožefu v Ljubljani praznoval nadškof Anton Stres. Več razlogov, zakaj so medse povabili pastirja nadškofije, je naštel predstojnik skupnosti p. Viljem Lovše: minilo je 455 let od Ignacijeve smrti, 50 let, odkar so se jezuiti, po drugi svetovni vojni pregnani, spet vrnili v Ljubljano, in 50 let od ustanovitve jezuitske župnije v Dravljah. Na slavju so se spomnili še dveh 50. obletnic: redovnih zaobljub patrov Tomaža Podobnika in Stanka Rozmana (na fotografiji sta ob nadškofu Stresu, poleg njih je arhitekt Robert Dolinar), v Ignacijevem domu duhovnosti – hišo ob cerkvi so dobili vrnjeno po dobrih petdesetih letih, odkar jo je komunistična oblast zaplenila – pa je nadškof po maši blagoslovil novo kapelo.

»Kakor bomo danes...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh