Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje življenja

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 13. 08. 2011 / 22:00
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.08.2011 / 09:41

Praznovanje življenja

»Življenje ni praznik,« pravi pesnik Simon Gregorčič, vendar je praznovati potrebno. Še zlasti, ker nas je Gospod vse povabil, ne samo na delo v svoj vinograd, ampak tudi na gostijo. Petdeset let župnije je tisti prvi večji mejnik, ki praznično odmeri in premeri njeno preteklo delovno dalj in stran. Draveljske župnije še toliko bolj, ker se z njenim nastankom pokriva vrnitev jezuitov v Ljubljano.

Zlati jubilej župnije Ljubljana Dravlje



»Življenje ni praznik,« pravi pesnik Simon Gregorčič, vendar je praznovati potrebno. Še zlasti, ker nas je Gospod vse povabil, ne samo na delo v svoj vinograd, ampak tudi na gostijo. Petdeset let župnije je tisti prvi večji mejnik, ki praznično odmeri in premeri njeno preteklo delovno dalj in stran. Draveljske župnije še toliko bolj, ker se z njenim nastankom pokriva vrnitev jezuitov v Ljubljano. Z njihovo »pomladjo« so rasle tudi Dravlje in pomen draveljske skupnosti. Obiskali smo jih tik pred osrednjim praznovanjem obletnice, na katero pa se Draveljčani pridno pripravljajo že dlje časa in na različne načine: da bi bilo zahvalno slavje na Rokovo nedeljo, 21. avgusta, še posebej veliko »praznovanje življenja«.

Prva vas na Gorenjskem

Dravlje, severozahodno od Ljubljane, so bile naseljene že v rimski dobi. Prvič pa so bile bile omenjene leta 1169. Natančni podatki...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh