Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

27.000!

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 10. 09. 2011 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2011 / 10:51

27.000!

Dejstva, da so pobudniki referenduma v pičlih dveh dnevih zbrali več kot 27.000 podpisov, ne bo mogoče prezreti. V zgodovini pobud za referendum se je zgodilo prvič, da bi pred kratkim ustanovljena in kolikor je bilo mogoče ovirana civilna iniciativa v tako kratkem času zbrala tako veliko število podpisov.

Dejstva, da so pobudniki referenduma v pičlih dveh dnevih zbrali več kot 27.000 podpisov, ne bo mogoče prezreti.

V zgodovini pobud za referendum se je zgodilo prvič, da bi pred kratkim ustanovljena in kolikor je bilo mogoče ovirana civilna iniciativa v tako kratkem času zbrala tako veliko število podpisov. Komaj se je zbiranje dodobra začelo ga je prekinila odločitev poslancev v državnem zboru, ki so Družinski zakonik poslali v presojo ustavnemu sodišču. Še ena v nizu odločitev, s katero poslanci pozicije kažejo svoj odnos do državljanov, in pisci zakona svojo nestrokovnost ali namero napisati zakon v taki obliki, da bi bilo onemogočeno ali vsaj oteženo odločanje na referendumu.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok se je vsem podpisnikom zahvalila za oddani glas podpore »tradicionalni« družini, ki hkrati pomeni podporo družinskim vrednotam. S tem vsem drugim oblikam družin, ki so nastale ali z razpadom zakonske zveze ali v zunajzakonskih skupnostih ali k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh