Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Glasba za globlje doživljanje liturgičnih časov

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 24. 09. 2011 / 22:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2011 / 06:31

Glasba za globlje doživljanje liturgičnih časov

Sakralni abonma je nova ponudba v slovenskem glasbenem prostoru. Osem koncertov – drugo oziroma tretjo sredo v mesecu – bo v uršulinski cerkvi kvaliteten zbor izvajal religiozni program, ki bo tesno povezan z liturgičnim časom.

Sakralni abonma je nova ponudba v slovenskem glasbenem prostoru. Osem koncertov – drugo oziroma tretjo sredo v mesecu – bo v uršulinski cerkvi kvaliteten zbor izvajal religiozni program, ki bo tesno povezan z liturgičnim časom. Abonma pripravlja Kulturno društvo Schellenburg, programska voditelja pa sta akademska cerkvena glasbenica, uršulinka s. Božena Kutnar, ter organist in zborovodja Gregor Klančič.



Zakaj še en abonma v razmeroma nasičeni abonmajski ponudbi v Ljubljani?

s. Božena: Res je veliko abonmajev, a sakralnega še ni. Z abonmajem želimo povezati umetnost in duhovnost, se pravi pripeljati ljudi k Bogu prek umetnosti, v tem primeru glasbene umetnosti. Prva vidna razlika od drugih abonmajev je, da se bo naš izvajal v cerkvi – vsi drugi se izvajajo v dvoranah. Drugače je poslušati sakralno glasbo v sakralnem prostoru, kjer nas že sam prostor nagovarja. Druga posebnost abonmaja pa je, da bomo izvaja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh