Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Janez Pavel II. in drinske mučenke bodo blaženi

Za vas piše:
J.P.
Objava: 22. 01. 2011 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2011 / 07:34

Janez Pavel II. in drinske mučenke bodo blaženi

Na oltar bo papeškega prednika 1. maja povzdignil Benedikt XVI. Med petimi drinskimi mučenkami iz vrst hčera božje ljubezni bosta k blaženim prišteti tudi Slovenki s. Marija Krizina in s. Marija Antonija.
Na oltar bo papeškega prednika 1. maja povzdignil Benedikt XVI.

Med petimi drinskimi mučenkami iz vrst hčera božje ljubezni bosta k blaženim prišteti tudi Slovenki s. Marija Krizina in s. Marija Antonija.



Papež Benedikt XVI. je v petek, 14. januarja, sprejel prefekta Kongregacije za zadeve svetnikov kardinala Angela Amata in podpisal devet odlokov, s katerimi je v treh primerih potrdil čudežno ozdravitev na priprošnjo kandidatov za blažene, v petih pa priznal junaške kreposti in mučeništvo. Med prvimi primeri je najodmevnejša potrditev čudežne ozdravitve francoske redovnice s. Marie Pierre-Simon po parkinsonovi bolezni (to so 11. januarja že soglasno potrdili kardinali in škofje pri Kongregaciji za zadeve svetnikov) na priprošnjo papeža Janeza Pavla II., med drugimi pa priznanje mučeniške smrti zaradi sovraštva ubijalcev do katoliške vere in Cerkve petih decembra 1941 v Bosni umorjenih redovnic, tako imeno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh