Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljudska molitev s teološko globino

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 08. 10. 2011 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.10.2011 / 07:21

Ljudska molitev s teološko globino

»Kdor misli, da obstaja kakšna druga pot k Bogu kot molitev, se moti,« je dejala cerkvena učiteljica sv. Terezija Avilska, ki goduje 15. oktobra, v mesecu rožnega venca torej. Molitev zajema vrsto različnih oblik, za vse pa je značilno, da se v svoji notranjosti obrnemo stran od sebe k svojemu Stvarniku in Odrešeniku, mu spregovorimo, ga poslušamo, smo preprosto z njim.

»Kdor misli, da obstaja kakšna druga pot k Bogu kot molitev, se moti,« je dejala cerkvena učiteljica sv. Terezija Avilska, ki goduje 15. oktobra, v mesecu rožnega venca torej. Molitev zajema vrsto različnih oblik, za vse pa je značilno, da se v svoji notranjosti obrnemo stran od sebe k svojemu Stvarniku in Odrešeniku, mu spregovorimo, ga poslušamo, smo preprosto z njim. Kakor s prijateljem. In kakor prijateljski odnos ne nastane čez noč, tudi za molitev velja, da zahteva vztrajnost, čas in učenje.

Oktober je mesec, ki nas posebej vabi, da vstopamo v šolo molitve. Ne sami, marveč z Jezusovo Materjo. Rožni venec je molitev, pri kateri se kakor otrok oprimemo Marijinega vodstva. Ko skozi prste drsijo jagode na moleku, se z Marijo spominjamo pomembnih dogodkov Jezusovega življenja na zemlji, njegovih besed, dejanj. Izgovarjanje zdravamarij je več kot le »mantra« - zdravamarija vsebuje božjo besedo, ta pa nas v svoji moči preoblikuje, spreminja.»Rožni venec je moja najljubša mol...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh