Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristusov prihod v slavi

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 24. 03. 2012 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.03.2012 / 11:59

Kristusov prihod v slavi

Komunisti so verovali – no, danes se človek sprašuje, ali so sploh verovali v kaj drugega kakor v oblast, da se bo človeška zgodovina iztekla v brezrazredno družbo.

Komunisti so verovali – no, danes se človek sprašuje, ali so sploh verovali v kaj drugega kakor v oblast, da se bo človeška zgodovina iztekla v brezrazredno družbo. Kristjani pa verujemo v nekaj povsem drugačnega in konkretnega: da se bo človeška zgodovina končala z nekim dogodkom, s Kristusovim prihodom, in sicer v slavi. Tu ne gre za vizijo mistikov, ampak za člen krščanske vere, utemeljen v evangeliju, kjer Kristus večkrat ta svoj vnovični prihod izrecno omeni. Kristjani, ki hodijo k maši, pri vsaki maši dvakrat, če ne trikrat slišijo omeniti ta prihod, a nanj mislijo morda manj kot na vse druge verske resnice.

Zadnja številka revije COMMUNIO – ne vem, koliko slovenskih krščanskih izobražencev sledi tej mednarodni reviji v slovenski izdaji, ki je svojo zadnjo številko posvetila prav temi »Kristusov prihod v slavi« – ugotavlja, da je ta verski člen slabo navzoč v sedanji krščanski zavesti, zanemarjen je tako v katehezi kakor v oznanjevanju. In vendar bo prav ta dogodek –...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh