Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofijski dan mladih v medijih

Za vas piše:
Marjetka Kofol
Objava: 05. 05. 2012 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2012 / 09:00

Škofijski dan mladih v medijih

Škofijski dan mladih koprske škofije, ki je že od papeževega srečanja v Postojni leta 1996 zadnjo soboto v aprilu, je letos zaznamovalo obširno medijsko poročanje in burni odzivi javnosti na pričevanje gorečega kristjana.

So (zares) spregledali?

Škofijski dan mladih koprske škofije, ki je že od papeževega srečanja v Postojni leta 1996 zadnjo soboto v aprilu, je letos zaznamovalo obširno medijsko poročanje in burni odzivi javnosti na pričevanje gorečega kristjana. Luca di Tolve je nekdanji gej, ki brez predsodkov govori o svoji homoseksualni preteklosti, o sprevrženi spolnosti in materializmu, ki mu je dajal občutek vsemogočnosti. Pove, da sta mu molitev in spoved odprli pot do vere, s pomočjo katere je našel srečo in izpolnjenost.

Organizatorji Škofijskega dneva mladih so ga letos povabili v Postojno, ker v njem vidijo pričevalca današnjega časa – človeka s srcem na dlani, ki mladim govori o moči vere. Poudarjajo, da niso želeli širiti nestrpnosti in niso pričakovali tako burnega odziva javnosti in medijev. Novinarji in uredniki so med različnim pretežno senzacionalističnimi naslovi zapisali celo: Na škofijskih dnevih bodo »zdravili homoseksualnost« (Primorske novice, 21. aprila 20...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh