Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako nastaja Družina in kdo jo ustvarja?

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 12. 05. 2012 / 22:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 07:23

Kako nastaja Družina in kdo jo ustvarja?

Nazadnje so se novinarji, uredniki, lektorji in tehniki na straneh časopisa predstavili ob 40-letnici Družine. V dvajsetih letih se je uredniška ekipa skoraj v celoti zamenjala.

Nazadnje so se novinarji, uredniki, lektorji in tehniki na straneh časopisa predstavili ob 40-letnici Družine. V dvajsetih letih se je uredniška ekipa skoraj v celoti zamenjala – na istem položaju, uredništvu Cerkve po svetu je še Jože Pavlič, in Franci Petrič, ki je leta 1992, le nekaj mesecev pred praznovanjem jubileja, prevzel mesto odgovornega urednika. Ob bisernem jubileju skušamo prek »ustvarjalcev« predstaviti utrip nastajanja katoliškega tednika – od zamisli do tiskarne.



Teden se za tednik Družino pravzaprav začne v sredo. Že zjutraj ob prihodu v pisarno nas na mizah čakajo prvi natisnjeni izvodi nove številke, tako da lahko do 10. ure, ko se zberemo v urednikovi pisarni na uredniški seji, že pregledamo in ocenimo nov izdelek. »Ste odkrili kakšno napako?« je navadno prvo vprašanje odgovornega urednika na seji – Družino prelistamo še skupaj, hvalimo ali grajamo tisk, in se nemalokrat čudimo, kako že včeraj nismo o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh