Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sklep celodnevnega češčenja sv. Rešnjega telesa

Objava: 12. 05. 2012 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2012 / 05:49

Sklep celodnevnega češčenja sv. Rešnjega telesa

Na god sv. Jurija v nedeljo, 22. aprila, je bil sklep celodnevnega češčenja sv. Rešnjega telesa, ki se je končal s petjem litanij Srca Jezusovega in mašo, ki jo je daroval župnik in častni kanonik stolnega kapitlja v Novem mestu Florijan Božnar.


Na god sv. Jurija v nedeljo, 22. aprila, je bil sklep celodnevnega češčenja sv. Rešnjega telesa, ki se je končal s petjem litanij Srca Jezusovega in mašo, ki jo je daroval župnik in častni kanonik stolnega kapitlja v Novem mestu Florijan Božnar. To je bil milostni dan za celotno župnijo in župnika, saj je v krogu svojih faranov, gostov ter številnih duhovnikov praznoval 70 let. V imenu dekanije, duhovnikov in prijateljev pa je slavljencu čestital žužemberški dekan Franc Vidmar in se mu zahvalil za prehojeno duhovniško pot in pastoralno zavzetost. Župnik Božnar je bil po njegovih besedah številnim bogoslovcem, diakonom in duhovnikom kot oče, kot Jezusov učenec luč, predvsem pa svetel vzor in dober prijatelj.

Slavljenec se je rodil v Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem. Pred dvainštiridesetimi leti je postal duhovnik, služboval je v Žireh, na Vrhniki in v Metliki, pred petimi leti pa je nastopil v župniji Dobrnič. Slovesni sklep celodn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh