Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Družina odgovarja na iskanja in potrebe slovenskega kristjana«

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 26. 05. 2012 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2012 / 11:19

»Družina odgovarja na iskanja in potrebe slovenskega kristjana«

»Kdor jo prebira danes,« je sklenil Petrič, »bo v Družini srečal novo rast Cerkve na Slovenskem, pester mozaik dogodkov in misli, prebujanje in brstenje mladih in starejših, predvsem pa odgovore na izzive časa in človeka pri nas.

Jubilejno, 60. leto izhajanja Družine, ki smo ga pričeli lani maja s predstavitvijo tehnično prenovljene podobe časopisa, smo po dobrem letu »praznovanja« z jubilejnimi romanji in predstavitvami tednika po župnijah sklenili na praznik Gospodovega vnebohoda z zahvalno mašo v ljubljanski stolnici.



Urednik Petrič: »Iz lokalnega je Družina postala nacionalni časnik«



Na začetku maše je odgovorni urednik Franci Petrič pozdravil oba nadškofa, Antona Stresa, ki je mašo daroval, in Marjana Turnška, druge škofe, duhovnike in bogoslovce, poseben po­zdrav pa je namenil predstavniku svetega očeta mons. Juliuszu Januszu in tajniku nunciature mons. Januszu Urbanczyku, ki nas, kot je dejal, »povezujeta s svetim očetom«. Po pozdravih »nekdanjim in sedanjim urednikom, novinarjem, sodelavcem, dopisnikom in drugim uslužbencem Družine, pa tudi tistim, ki nas spremljate po Radiu Ognjišč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh