Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pisma bralcev

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 16. 06. 2012 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2012 / 09:26

Pisma bralcev

»Pisma bralcev« so danes skoraj nepogrešljiva sestavina tiskane informatike, od velikih dnevnikov z visokimi nakladami do tednikov in tudi lokalnih glasil. Zakaj so nepogrešljiva? Po pravici povedano bolj iz uredniške potrebe, da bi poživili časopis, kakor iz informacijske primernosti.

»Pisma bralcev« so danes skoraj nepogrešljiva sestavina tiskane informatike, od velikih dnevnikov z visokimi nakladami do tednikov in tudi lokalnih glasil. Zakaj so nepogrešljiva? Po pravici povedano bolj iz uredniške potrebe, da bi poživili časopis, kakor iz informacijske primernosti. Vse glavne novice so namreč drugje v časopisu. V »Pismih bralcev« se tudi ne oglašajo pomembnejše osebnosti, pisma naj bi po svoje bila srednji glas iz ljudstva. Dejansko so stališča bolj redkih posameznikov, saj se le redkim dopisom posreči priti do objave. Selektorji tega gradiva marsikaj vržejo v koš. V političnih diktaturah vse, kar ne soglaša z režimom ali z njegovo ideologijo. Zanimivejše oponiranje pa se preda tajni policiji.

Politična svoboda v Sloveniji je tej svojevrstni besedni zvrsti omogočila, da se razmahne, a človek ima vtis, da se ni razvilo v polnosti, morda tudi zaradi zadržanosti slovenskega značaja.

Pisec teh vrstic mora priznati, da »Pisma bralcev« v našem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh