Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomenek po maši

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 07. 07. 2012 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2012 / 09:12

Pomenek po maši

Ti, kar se tiče danes strank na političnem zemljevidu Slovenije, vem o Desusu še najmanj. Praktično samo to, da je to stranka upokojencev. Pa še to seveda, da sedi v vseh vladah, od levih do desnih, kar je posebnost naše svojevrstne demokracije.

- Ti, kar se tiče danes strank na političnem zemljevidu Slovenije, vem o Desusu še najmanj. Praktično samo to, da je to stranka upokojencev. Pa še to seveda, da sedi v vseh vladah, od levih do desnih, kar je posebnost naše svojevrstne demokracije.

- Kaj hočeš, to ni stranka idej, to je stranka pokojnin. Zato je ne briga ideološka usmeritev neke vlade, ampak gre s tisto, od katere si obeta boljšo pokojninsko politiko.

- Dobro, pa recimo, da je Desus svojevrstna stranka pokojnin, ne idej. Ampak če je tako, bi morala biti, kar se tiče idej, nevtralna, ne desna ne leva. Se ti zdi, da je res doslej bila nevtralna?

- No, moj vtis je, da se je doslej nagibala na levo.

- To danes v Sloveniji ne pomeni nič socialnega: na levi so tudi bogataši. Praktično pomeni biti stran od vere in Cerkve ali proti obema. Morda z nekaj domotožja po starem, po komunizmu.

- Sam sem prepričan, da si staro enoumje, Udbo itd. želi komaj še kakšen Slovenec. Morda naj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh