Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cesar je res nag

Za vas piše:
Janez Virk
Objava: 28. 07. 2012 / 22:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 07:54

Cesar je res nag

Olimpijske igre imajo v »vrhunskem športu« tak pomen kot popevka Evrovizije v glasbi V času ene najhujših dosedanjih (ne le) gospodarskih kriz se kažejo olimpijske igre (OI) v Londonu kot priložnost vsaj malce pozabiti na to moreče vzdušje, s pričakovanimi našimi dobitniki kolajn zdraviti močno omajano nacionalno samozavest, strniti vrste v skupnem navijanju za »naše« … Na tak pristop že lep čas pripravljajo Slovence naši reprezentativni mediji. A se to dogaja ne le v Sloveniji. Evropa je minuli mesec živela le za evropsko prvenstvo v nogometu in tudi tam so hoteli Grki in še kdo zdraviti nacionalne gospodarske (in še druge) komplekse z zmagami svojih nogometašev. Še posebej histerično nad osovraženimi (ker so varčni) Nemci pa se ni povsem izšlo. In vsi problemi so ostali, raje se je kak še pridal.
Olimpijske igre imajo v »vrhunskem športu« tak pomen kot popevka Evrovizije v glasbi

V času ene najhujših dosedanjih (ne le) gospodarskih kriz se kažejo olimpijske igre (OI) v Londonu kot priložnost vsaj malce pozabiti na to moreče vzdušje, s pričakovanimi našimi dobitniki kolajn zdraviti močno omajano nacionalno samozavest, strniti vrste v skupnem navijanju za »naše« …

Na tak pristop že lep čas pripravljajo Slovence naši reprezentativni mediji. A se to dogaja ne le v Sloveniji. Evropa je minuli mesec živela le za evropsko prvenstvo v nogometu in tudi tam so hoteli Grki in še kdo zdraviti nacionalne gospodarske (in še druge) komplekse z zmagami svojih nogometašev. Še posebej histerično nad osovraženimi (ker so varčni) Nemci pa se ni povsem izšlo. In vsi problemi so ostali, raje se je kak še pridal.

Prispevek k prepoznavnosti?
Namen vsega tega je seveda prastar: če ni kruha, pa dajmo igre. Slovenci smo s tem takoj zadovoljni in to k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh