Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kosilo iz jesenskih in zimskih buč

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 13. 10. 2012 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2012 / 10:05

Kosilo iz jesenskih in zimskih buč

Kot vedno ponavljamo, lahko pripravimo buče na nešteto načinov, so v vseh vrstah jedi. V tem času s porabo buč ni treba hiteti. Najprej porabimo buče, ki so poškodovane. Letos so veliko škode naredile miši, morda se nam je med pobiranjem odlomil pecelj. Take buče bo treba porabiti prej. Kaj pa buče, ki še niso dozorele? Vse te buče, pa čeprav gre imajo sicer sadni navdih, so zelenjavnega okusa in jih lahko pojemo naribane v solatah, v juhah, na rezine, kocke ali paličice narezane v rižotah in podobno. Kakorkoli že, buč ne ponujajmo preveč naokoli, hranimo jih za prijetna darila, saj so buče edina zelenjava, ki jo lahko s ponosom podarimo. Zraven lahko spečemo najljubšo jed ali dodamo kozarček bučne marmelade ali dodamo knjigo z recepti o bučnih jedeh ali vrečko praženih bučnih semen.

Pa se vrnimo na začetek: k bučnemu kosilu. Če vaši domači ne prisegajo na buče, se enkrat na sezono dobite s prijateljicami in skupaj skuhajte kosilo, nad katerim se boste vse navduševale....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh