Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Raznovrstne domače zeliščne soli

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 11. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.10.2012 / 12:49

Raznovrstne domače zeliščne soli

Zeliščno sol uporabljamo tako za delikatesno dosoljevanje za mizo kot med kuhanjem. A pozor, solimo šele na koncu kuhanja, sicer bo od soli ostala samo aroma.

Seveda lahko začimbno sol, posebej pozimi, če vam je zmanjka, pripravimo iz posušenih zelišč. Sprehodimo se po po vrtu, če nimamo lastnega, pa poprosimo prijatelje za nekaj zelišč. Zelišča za sušenje smo gotovo že vsaj dvakrat porezali, zdaj pa so spet toliko zrasla, da ne bo škode, če jih tik pred koncem rastne sezone, seveda na suh in sončen dan, dopoldne porežemo.

Katera zelišča sodijo v zeliščno sol? Če imamo doma vrečko kupljene zeliščne oz. začimbne soli, le preberimo deklaracijo. Sestavine so navedene po vrsti od tiste, ki je zastopana v največji količini, do tiste, ki je je najmanj. Tako bomo tudi sami naredili primerljivo sol. Lahko pa zaupamo lastnemu občutku.

Najprimernejša je groba neprečiščena sol Sečoveljskih solin, ki vsebuje še vse minerale, kot v morju, kar je za naše telo izredneg...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh