Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadnarava obstaja

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 08. 12. 2012 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.12.2012 / 10:38

Nadnarava obstaja

Moderna doba je izgnala iz človekovega obzorja nadnaravo: obstajala naj bi edinole narava, kraljestvo same materije, fizike in kemije, ki nam je tudi čutno in umsko dostopno. Skratka, nadnarave (Boga in tega, kar od Boga izvira) ni.

Moderna doba je izgnala iz človekovega obzorja nadnaravo: obstajala naj bi edinole narava, kraljestvo same materije, fizike in kemije, ki nam je tudi čutno in umsko dostopno. Skratka, nadnarave (Boga in tega, kar od Boga izvira) ni. A da je, je v zadnjih brezbožnih stoletjih hotel dokazati Bog sam z vrsto pojavov, ki presegajo človeško raven.

V minulem stoletju sta bili na primer dve takšni veliki božji manifestaciji, prikazovanje v Fatimi leta 1917 z veličastnim sončnim čudežem, ki ga je videlo 70.000 ljudi, in sv. p. Pij, ki danes s svojim romarskim čarom že menda ogroža primat Lurda. V stoletju pred minulim, v 19., je dežela takšnih manifestacij Francija, na čelu prav z Lurdom.

»Primat Lurdu?« sem se vprašal te dni, potem ko sem si prebral knjigo Francoza Brunota »Mirjam Mala Arabka« (Salve). Kako, da sem se, pozoren na takšne stvari, srečal s tem edinstvenim mističnim ženskim likom šele zdaj? Ali je to pozitivno znamenje za katolicizem, da ne razglašuje svojega...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh