Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Miške za male in velike kuharske mojstre

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2012 / 08:41

Miške za male in velike kuharske mojstre

Nekaj nasvetov za pripravo okusnih mišk

Zgodi se, da mi hči reče, kako se ji je zljubilo mišk. Najprej pomislim: Joj, to ne bo šlo, saj kvašeno testo vzhaja predolgo, ura pa je že pozna. Potem mi pridejo na misel miške s pecilnim praškom. Te pripravim res hitro, zato so miške pri nas pogosto na jedilniku. Zanje ne potrebujem recepta, mešam na pamet. Če je testo pregosto, nastanejo krofki in nihče se ne pritožuje. Brez skrbi smo lahko tudi v pustnem času. Morda se nam pa miške prelevijo v krofke z venčkom?

Ponavadi miške pojemo še tople, tako da videz še zdaleč ni tako pomemben kot okus. Dobro pa je, da nekaj nasvetov vseeno upoštevamo.

Začnimo z moko, ki naj ne bo mrzla. Dobro je, da uporabimo moko za krofe, to je mešanica ostre in gladke moke. Seveda lahko poposlužimo tudi polnovredno pirino moko. Moko pred uporabo vedno presejemo, da vanjo pride več zraka, ki ga posebej pri kvašenih miškah kvasovke potrebujejo za svoj razvoj. Če je moka prevlažna in zato...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh