Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izzivi za letošnji postni čas

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 25. 02. 2012 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2012 / 11:36

Izzivi za letošnji postni čas

Postni čas je za vsakogar izmed nas priložnost, da stopi pred ogledalo, se vidi v pravi luči, brez olepševanja in maske, ter ugotovi, kaj je postavil v središče svojega življenja in dela. Tudi letošnji post naj bi bil tak. Slovenski škofje so v pismu, ki smo ga prebirali dve nedelji pred pepelnico, spregovorili o socialni pravičnosti.

Dobrodelnost slovenskega kristjana se navdihuje ob evangeliju in nauku Cerkve.

Postni čas je za vsakogar izmed nas priložnost, da stopi pred ogledalo, se vidi v pravi luči, brez olepševanja in maske, ter ugotovi, kaj je postavil v središče svojega življenja in dela. Tudi letošnji post naj bi bil tak. Slovenski škofje so v pismu, ki smo ga prebirali dve nedelji pred pepelnico, spregovorili o socialni pravičnosti. V Cerkvi na Slovenskem nosi namreč letošnje pastoralno leto prav ta poudarek. Okoliščine v svetu in pri nas ne prinašajo veliko spodbudnih znamenj na gospodarskem področju, to pa se najbolj čuti pri blaginji ljudi.

Pismo je, kakor smo slišali in brali v medijih (vidimo pa tudi v anketi, ki jo objavljamo v Družini na strani 19), zbudilo različne komentarje. Kristjan, ki živi s Cerkvijo, bo seveda dobrohotno sprejel besede škofov, saj vse zapisano najprej velja vernim. Postno ogledalo je torej namenjeno zlasti nam.

Ko sem na pustno soboto po koncu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh