Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vikar iz Paragvaja

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 13. 07. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2013 / 12:27

Vikar iz Paragvaja

O Paragvaju nisem vedel več, kot da je država na jugu Latinske Amerike, ko je v družbi sedel na stol ob meni starejši uglajen gospod, ki so mi ga označili kot misijonarja v Paragvaju.

O Paragvaju nisem vedel več, kot da je država na jugu Latinske Amerike, ko je v družbi sedel na stol ob meni starejši uglajen gospod, ki so mi ga označili kot misijonarja v Paragvaju. Izkazal se je za zgovornega soseda, nared za pomenek v italijanščini, ker španščine ne znam. Zvedel sem, da je pravzaprav Argentinec, rojen blizu rojstnega kraja papeža Frančiška, in da sta med študijem imela iste predstojnike.

Moral mi je povedati za ime prestolnice Paragvaja, dvamilijonski Asuncion, seveda tako imenovan davno pred razglasitvijo dogme o Marijinem vnebovzetju, za šestmilijonsko državo in njene meje (Argentina in Brazilija), za odnose Cerkve z državo, ki niso najboljši, za stanje krščanstva v njenih 19 škofijah (razmeroma dobro: »Latinska Amerika bo ostala krščanska«.) Sam da ima službo vikarja za domorodce, Indijance, v svoji škofiji.

Naj navedem nekaj odgovorov na moja vprašanja.
»Ali so tisti ljudje odprti krščanstvu?«
»Zelo. Komaj čakajo, da jim pošl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh