Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martha Robin

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 03. 08. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.08.2013 / 08:41

Martha Robin

Če premišljujemo o krajih, v katerih je doslej prišlo do nadnaravnih pojavov, bi človek utegnil domnevati, da je Bog najraje gledal na južno Francijo, med Alpami in Pireneji.

Če premišljujemo o krajih, v katerih je doslej prišlo do nadnaravnih pojavov, bi človek utegnil domnevati, da je Bog najraje gledal na južno Francijo, med Alpami in Pireneji. Dovolj je navesti nekaj krajev, na primer: La Salette nad Grenoblom – prikazanje »jokajoče se Marije«, Ars s svojim edinstvenim župnikom Vianneyem, Lurd s prikazanji Bernardki, vasica Chateaunnet nad Lyonom, tam, kjer je živela velika mistikinja Martha Robin (1902–1981).

Čeprav je v slovenščini izšel prevod njene biografije (Slomškova družba), je ta izredna ženska (po kakšnem mnenju največja za Marijo) na Slovenskem malo znana. Celo pisec teh vrstic, ki ga tovrstni pojavi bolj zanimajo kot kulturni in politični, je komaj vedel za njeno ime, dokler mu prijatelj, duhovnik, ni podaril knjige o njej, za kar se mu tukaj zahvaljujem. (Sam jo je obiskal.)

Mistika – ta beseda tudi navadnega vernika skoraj bolj draži kot privlači.

Smo pač v skrivnosti. Zato bom o življenju Robinove povedal sam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh