Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

60 let Avsenikov

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 17. 08. 2013 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2013 / 09:28
60 let Avsenikov

60 let Avsenikov

Avsenikova glasba obhaja letos 60-letnico. Ob jubileju bodo Begunje na Gorenjskem, rojstni kraj evropskih glasbenih fenomenov bratov Slavka in Vilka Avsenika, od petka, 23. do nedelje, 25. avgusta, prizorišče Festivala Avsenik.

Avsenikova glasba letos obeležuje 60-letnico. Ob jubileju bodo Begunje na Gorenjskem, rojstni kraj evropskih glasbenih fenomenov bratov Slavka in Vilka Avsenika, od petka, 23. do nedelje, 25. avgusta, prizorišče Festivala Avsenik.

V treh dneh bo na odru nastopilo več kot 30 priljubljenih domačih in tujih glasbenih izvajalcev, ki bodo zveneli po Avsenikovo. Osrednji ton bosta vsem trem večerom dajala Gregor in Saša Avsenik - prvi je Slavkov sin, ki je tudi glavni organizator festivala, Saša pa je Slavkov vnuk. Za njegov ansambel 83-letni dedek še vedno piše besedila.

»Prvi, petkov koncertni večer smo poimenovali ″Na avtocesti″, izvajalci bodo z glasbo potovali po deželah, v katerih je Ansambel bratov Avsenik gostoval v času njegove največje popularnosti, v osemdesetih letih, ko so prve avtorske Avsenikove melodije že ponarodele,« pravi idejni vodja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh