Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Paradižnikovevragolije

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 17. 08. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2013 / 09:47
Paradižnikovevragolije

Paradižnikovevragolije

Paradižniki so kljub začetnemu obotavljanju zrasli v prav postavne grme. Povečini se vsi vzpenjajo ob opori, pri nas pa so se pojavili tudi grmasti paradižniki. Morda imate na preizkušnji drobne sorte, koktajl paradižnike? Ste tradicionalisti ali se vam nekateri plodovi barvajo rumeno, oranžno, ostajajo beli ali so rdeče rjavi? Koliko jih je in kako so jedi iz barvitih ali drugače oblikovanih paradižnikov lahko zanimive. Boste dejali, da drobiž nič ne da. Pa se ga nabere! In lahko popestri zajtrk, malico in sploh vse obroke. Pa še najslajše so te žogice. Kot nalašč za v usta. Le malce nam morajo priti pod kožo.

Veliko jedi, lepih za oko, pripravimo prav s češnjevimi in drugimi manjšimi, morda tudi podolgovatimi paradižniki. Kot nalašč so za peko, in to ne le rdeči, ampak tudi paradižniki drugih barv. Iz njih lahko sestavimo zanimive solate; le prerežemo jih in dodamo solatam vseh vrst. Če pričakujemo goste, jim ponudimo preprosto jed. Na krožnik porazdelimo polovice paradi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh