Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Selo v Prekmurju

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 09. 11. 2013 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.11.2013 / 09:53
Selo v Prekmurju

Selo v Prekmurju

V teh dneh se vse vrti okrog sv. Martina, le otroci že razmišljajo o Miklavžu. Temu priljubljenemu svetniku je pri nas posvečenih veliko cerkva. Njegov pečat nosi tudi rotunda v Selu na Goričkem, ki spada med arhitekturne bisere Prekmurja.


V teh dneh se vse vrti okrog sv. Martina, le otroci že razmišljajo o Miklavžu. Temu priljubljenemu svetniku je pri nas posvečenih veliko cerkva, med njimi stolnice v Ljubljani, Murski Soboti in Novem mestu. Njegov pečat nosi tudi rotunda v Selu na Goričkem, ki spada med arhitekturne bisere Prekmurja.

Do rotunde se lahko pripeljemo z avtom. Če želimo bolje spoznati okoliško pokrajino in se razmigati, pa si raje omislimo sprehod po Pomurski planinski poti, ki od jeseni 1967 povezuje kraje v severovzhodni Sloveniji. Primerno izhodišče za dolg izlet do Sela, med katerim bomo morda pridelali tudi kakšen žulj, so Gornji Petrovci. Jedro naselja z malo več kot štiristo prebivalci leži ob cesti Murska Sobota–Hodoš, nad njim pa sta dve cerkvi: evangeličanska in katoliška župnijska cerkev Sv. Trojice.
Iz Gornjih Petrovcev krenemo po cesti mimo železniške postaje. Tak...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh