Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bučne pečke za grizljanje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 23. 11. 2013 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2013 / 12:52
Bučne pečke za grizljanje

Bučne pečke za grizljanje

Če ste pridelali buče golice, ki imajo bogastvo semen zelene barve, je zdaj čas, da jih razrežete, poberete seme in jih posušite.

Če ste pridelali buče golice, ki imajo bogastvo semen zelene barve, je zdaj čas, da jih razrežete, poberete seme in jih posušite. Seveda lahko pridno zbirate tudi semena ostalih buč, sploh velike buče imajo velika semena. Zakaj bi se trudili z bučnimi pečkami? Ker za dostojno ceno z njimi dobimo pravo bogastvo hranil. Moški bi morali vsak dan zaužiti žlico semen za dobro delovanje žleze prostate, ženske pa za preprečevanje okužbe sečil. Le navaditi se je treba na redno uživanje.

Če pa se vam pečke same zdijo dolgočasne, jih lahko izboljšate. Pripravimo lahko bučnice na slano ali sladko. Seveda jih lahko le aromatiziramo in posušimo na zraku ali v sušilniku na nizki temperaturi, hrustljave, takšne za grizljanje, pa dobimo, če jih pražimo. Za praženje bučnic ne potrebujemo maščob, saj jih že same vsebujejo veliko. Pražimo lahko zelo na hitro v ponvi ali bolj počasi in enakomerno v pečici. Nekateri pražijo suhe pečke in jih na koncu le posolijo, a prave dobimo, če pečke namoč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh