Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pindar, Balantič in Frančišek

Objava: 30. 11. 2013 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.11.2013 / 14:30
Pindar, Balantič in Frančišek

Pindar, Balantič in Frančišek

V petih dneh, od srede, 20., do nedelje, 24. novembra, je največjo sejemsko knjižno prireditev pri nas obiskalo čez petdeset tisoč ljubiteljev knjig. Med stotimi razstavljavci je bila velike pozornosti deležna založba Družina.

V petih dneh, od srede, 20., do nedelje, 24. novembra, je največjo sejemsko knjižno prireditev pri nas obiskalo čez petdeset tisoč ljubiteljev knjig. Med stotimi razstavljavci je bila velike pozornosti deležna založba Družina. Poleg dobro obiskane stojnice, na kateri smo ob knjižnih uspešnicah in novostih predstavili tudi Družinine e-knjige, je nekaj knjig »oživelo« na različnih sejemskih odrih.

Pindarjeve Besede stojijo kot stebri



Vid Snoj je dejal, da je Pindar že pri starih Grkih veljal za največjega lirskega pesnika. Rimski pesnik Horacij je o njem zapisal, da njegova poezija spominja na »divjost gorske reke« in da je bil »metrični divjak«, saj je bila Pindarjeva metrična praksa za antiko zelo neobičajna, ker se je ni držal. Pindarjevo miselno globino so v antiki znali ceniti tudi kristjani in je pesnik kmalu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh