Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ZELENJAVNA LAZANJA – kot nalašč za postni čas

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 02. 2013 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.02.2013 / 12:51

ZELENJAVNA LAZANJA – kot nalašč za postni čas

ZELENJAVNA LAZANJA – kot nalašč za postni čas

Nadev:

2 žlici olja
1 kg očiščene in na ploščice naribane buče
1 očiščena in sesekljana čebula
2 očiščena in sesekljana stroka česna,
pol žličke soli
sveže mlet poper
pol žličke karija ali kumina (orientalske kumine)
malce čilija
1 dl vode
450 g brokolija
100 g naribanega parmezanskega sira

Bešamel:

1 l mleka
50 g masla
50 g moke
sol
malo sveže naribanega muškatnega oreščka
20 lističev testenin za lazanjo

V veliki globoki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem najprej steklasto opražimo čebulo, to pomeni na nizkem ognju in dalj časa, da postne sladka. Če uporabimo česen, ga dodamo, takoj za njim pa rezine buč. Buče so lahko naribane na tanko ali debelo, ni pomembno. Lahko jih narežemo na roke. Vse premešamo, dodamo sol, kari ali kumin, poper, čili in vse še enkrat dobro premešamo. Zalijemo z 1 d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh