Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjanofobija po slovensko

Janez Sraka
Za vas piše:
Janez Sraka
Objava: 23. 02. 2013 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2013 / 13:14

Kristjanofobija po slovensko

Sovraštvo do kristjanov je v Sloveniji stalnica od kongresa KPS na Čebinah leta 1937, ko so komunisti ugotovili, da ogromna večina Slovencev ne vidi svoje prihodnosti v fašizmu, nacizmu ali v komunizmu. Mi pa se ustavimo ob zlonamernem grafitu na stavbi trgovskega centra na Zaloški cesti v Ljubljani: »Kristjani, klali smo vas 1945, klali vas bomo 2013.« Kaj sporoča ta grafit? Najprej to, da smo na udaru vsi kristjani: katoličani, pravoslavni (slovenski državljani, ki prihajajo iz bivših jugoslovanskih republik) in protestanti. Skupna nova usoda ni več tlaka za napredno elito, beg v tujino, tudi ne drugorazrednost, ampak zapisanost za zakol kot živali, kar nakazuje glagol klati. Kristjani nismo ljudje. Sedanja stopnja sovraštva do kristjanov je edinstven primer takega sovraštva v Evropi na začetku 21. stoletja!

Sovraštvo do kristjanov je v Sloveniji stalnica od kongresa KPS na Čebinah leta 1937, ko so komunisti ugotovili, da ogromna večina Slovencev ne vidi svoje prihodnosti v fašizmu, nacizmu ali v komunizmu. Mi pa se ustavimo ob zlonamernem grafitu na stavbi trgovskega centra na Zaloški cesti v Ljubljani: »Kristjani, klali smo vas 1945, klali vas bomo 2013.« Kaj sporoča ta grafit?

Najprej to, da smo na udaru vsi kristjani: katoličani, pravoslavni (slovenski državljani, ki prihajajo iz bivših jugoslovanskih republik) in protestanti. Skupna nova usoda ni več tlaka za napredno elito, beg v tujino, tudi ne drugorazrednost, ampak zapisanost za zakol kot živali, kar nakazuje glagol klati. Kristjani nismo ljudje. Sedanja stopnja sovraštva do kristjanov je edinstven primer takega sovraštva v Evropi na začetku 21. stoletja!

Takšno sovraštvo je mogoče primerjati le z devetimi preganjanji rimskih imperatorjev med letoma 67–309. Prvo je bilo silno krvavo, pozneje pa so rimsk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh