Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razkošje pasijonov v Škofji Loki

Objava: 26. 04. 2014 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.04.2014 / 11:34

Razkošje pasijonov v Škofji Loki

Sobota, 5. aprila, 16.30. Po naključju poslušam prvi program Radia Slovenija. Zaslišim glas Alojza Pavla Florjančiča iz Škofje Loke.
Razkošje pasijonov v Škofji Loki

Sobota, 5. aprila, 16.30. Po naključju poslušam prvi program Radia Slovenija. Zaslišim glas Alojza Pavla Florjančiča iz Škofje Loke. Če ga ne bi poznal, bi verjetno preklopil kanal ali oddajo poslušal in ne slišal. Ker Pavla poznam, pozorno prisluhnem. Oddaja: Razkošje v glavi, avtor Marko Radmilovič.

S Pavlom se poznava iz Podrage na Vipavskem, saj je skupaj z ženo Ano zaslužen za izdajo zbornika o Otmarju Črnilogarju. G. Florjančič, dejaven upokojenec, trmast raziskovalec in predsednik Muzejskega društva Škofja Loka, v oddaji spregovori o usodi rudnika urana Žirovski vrh, o Romualdovem Škofjeloškem pasijonu in o Dalmatinovem pasijonu.

Zanimiv je tudi konec oddaje, v katerem g. Florjančič omeni še en pasijon – povojni poboj hrvaških beguncev v Crngrobu. G. Florjančič pove, da kljub množici zgodovinarjev in raziskovalcev v Škofji Loki doslej še nihče raziskav o več grobiščih v Crngrobu ni predstavil v domoznansk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh