Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izogibati se?

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 10. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2014 / 12:20

Izogibati se?

Nekdo me je opozoril na članek v levičarskem listu z naslovom Izogibati se, češ da odvrača človeka od vseh nadzemeljskih vprašanj in znižuje njegovo duhovnost v čisto pozemeljskost. Ne vem, koliko je bil moj poročevalec objektiven, ker sam omenjenega članka nisem prebral.

Nekdo me je opozoril na članek v levičarskem listu z naslovom Izogibati se, češ da odvrača človeka od vseh nadzemeljskih vprašanj in znižuje njegovo duhovnost v čisto pozemeljskost.

Ne vem, koliko je bil moj poročevalec objektiven, ker sam omenjenega članka nisem prebral. Če bom streljal mimo avtorjevega namena, se mu že zdaj oproščam. Vsekakor pa bom tudi takoj jasen: če je avtor res to mislil, kakor mi je dal razumeti moj poročevalec, je mislil nekaj popolnoma podkulturnega.

V ozračju, v katerem živimo, bi slutil, da je utegnilo iti za izbrisanje vsega, kar presega imanenco, se pravi materialno sfero, se pravi prostor, čas, materijo in energijo. Samo to naj bi bilo vredno našega zanimanja, vse drugo pa naj bi bilo izbrisano iz naše zavesti. To je tudi namera vseh materializmov, vključno marksističnega. To je razlog, da materialistična ideologija ne ve, kaj bi s pojmom neskončnosti, se pravi z nečim, kar je vsajeno v samo bistvo človeka. Prav odprtost nesk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh