Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na svežih pašnikih življenja

Za vas piše:
Zvone Štrubelj
Objava: 10. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2014 / 09:11

Na svežih pašnikih življenja

Četrta velikonočna nedelja je nedelja Jezusa, Dobrega pastirja, in že dolgo tudi nedelja molitve za nove duhovne poklice v Cerkvi. Nedeljski evangelij nam predstavi Jezusa, ki sebe imenuje dobri pastir in vrata k ovcam. Jezus je pogosto sebe predstavljal v podobah, ki imajo vedno bogato svetopisemsko ozadje.

4. velikonočna nedelja

Četrta velikonočna nedelja je nedelja Jezusa, Dobrega pastirja, in že dolgo tudi nedelja molitve za nove duhovne poklice v Cerkvi. Nedeljski evangelij nam predstavi Jezusa, ki sebe imenuje dobri pastir in vrata k ovcam. Jezus je pogosto sebe predstavljal v podobah, ki imajo vedno bogato svetopisemsko ozadje. Eden najlepših psalmov, Psalm 22, govori o Bogu kot o dobrem pastirju. Preroki so zgodbo odrešenja izvoljenega ljudstva primerjali z zgodbo o dobrem in skrbnem pastirju, ki svoje ovce vodi na pašnike življenja. Izaija je zapisal: »Ne bodo lačni in ne žejni (...), vodil jih bo ta, ki je usmiljen z njimi, spremljal jih bo k vodnim vrelcem« (Iz 49,10). O Mesiju in njegovem prihodu je največji prerok stare zaveze vedno govoril, da bo »z nežnostjo in dobroto« pasel svoje ljudstvo Izrael.

Ovce poslušajo in prepoznajo glas svojega pastirja. Te Jezusove besede se najprej nanašajo nanj, ki je dobri pastir svoje črede, vseh nas, krš...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh