Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vrtnice – priložnost za učenje

Za vas piše:
Marija Mezeg
Objava: 10. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2014 / 10:44

Vrtnice – priložnost za učenje

Si se že kdaj vprašal, kaj ti sporočajo mediji? Imeti moraš veliko, več, največ! Najboljši položaj v razredu, najnovejši telefon, najdražjo obleko ... Hkrati pa moraš pozabiti na bližnjega. Toda ali si ob vsem tem srečen? Ne more te osrečiti kopičenje materialnih dobrin, temveč to, da jih znaš deliti z drugimi.
    Si se že kdaj vprašal, kaj ti sporočajo mediji? Imeti moraš veliko, več, največ! Najboljši položaj v razredu, najnovejši telefon, najdražjo obleko ... Hkrati pa moraš pozabiti na bližnjega. Toda ali si ob vsem tem srečen?

    Ne more te osrečiti kopičenje materialnih dobrin, temveč to, da jih znaš deliti z drugimi. Pred kratkim sem se udeležila kanonizacije papežev v Vatikanu. Dva dni kasneje, ko se je množica turistov in romarjev malo razredčila, mi je uspelo obiskati baziliko sv. Petra. Ob izhodu me je čakalo pravo presenečenje: cerkveni uslužbenci so delili cvetje, ki je krasilo preteklo slovesnost. Ljudje so se zaradi simbolike, ki jo je nosilo posvečeno cvetje, pošteno zagrebli zanj. Nekateri izmed njih so si tako nabrali celo naročje vrtnic, medtem ko so drugi ostali brez enega samega cveta. Uspelo se mi je prebiti do ograje, kjer sem od uslužbenca prejela manjši šopek. Odločila sem se, da ga odnesem domov in tako ohranim spomin na ta dogodek, potem pa sem se spomnila, d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh