Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci na oratorijskem dnevu izdelali velikonočne izdelke

Objava: 10. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2014 / 13:30
Otroci na oratorijskem dnevu izdelali velikonočne izdelke

Otroci na oratorijskem dnevu izdelali velikonočne izdelke

Na cvetno soboto, 12. aprila, se je na oratorijskem dnevu ob župnijski cerkvi zbralo več kot 70 otrok. Dejavnosti so skupaj s kaplanom in župnikom pripravili mladi animatorji. Otroci so z zelenjem pozdravili Jezusa na osličku ob prihodu v Jeruzalem. Nato pa so imeli duhovno pripravo za bližajoče se praznike.


Na cvetno soboto, 12. aprila, se je na oratorijskem dnevu ob župnijski cerkvi zbralo več kot 70 otrok. Dejavnosti so skupaj s kaplanom in župnikom pripravili mladi animatorji. Otroci so z zelenjem pozdravili Jezusa na osličku ob prihodu v Jeruzalem. Nato pa so imeli duhovno pripravo za bližajoče se praznike. Razmišljali so o navdušenju, ki ga je bil Jezus deležen ob vhodu v Jeruzalem, in o množici, ki je Jezusa obsodila na smrt. Ugotavljali so podobnost s sedanjostjo, ko se za kaj navdušimo, a nas že manipulacija medijev in javnega mnenja spremeni. Spoznavali so pomen cvetne nedelje in velike noči.

Po duhovni pripravi in malici so se razdelili po delavnicah. Izdelovali so velikonočne voščilnice, košarice in barvali pirhe. Vsak je naredil tudi svojo butarico. S pomočjo odraslih skavtov so jih izdelovali iz zelenja in jih okrasili z raznobarvnimi trakovi. Veseli...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh