Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Raznoliki timijani

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 10. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2014 / 12:39
Raznoliki timijani

Raznoliki timijani

Zdaj je v cvetju, če seveda imate tako sorto. Morda vaš sploh ne bo cvetel. Morda pa timijan ali materino dušico nabirate v naravi? Potem boste na cvetove še počakali. Seveda je to odvisno od tega, od kod smo doma. Kako lepo je, da je naša dežela tako raznolika. Timijan, to nezahtevno trajnico, imamo verjetno vsi doma.

Zdaj je v cvetju, če seveda imate tako sorto. Morda vaš sploh ne bo cvetel. Morda pa timijan ali materino dušico nabirate v naravi? Potem boste na cvetove še počakali. Seveda je to odvisno od tega, od kod smo doma. Kako lepo je, da je naša dežela tako raznolika. Timijan, to nezahtevno trajnico, imamo verjetno vsi doma. Koliko različnih sort različnih barv in vonjev nam ponujajo! Običajno so to timijani klasične arome ali s citronastim nadihom. V katere jedi dati te prikupne rastlinice, pa je tema tokratne kuharije.


Zeliščni namaz s timijanom in olivami

1 skodelica oliv brez koščic
3 fileji ribe iz konzerve
2 žlici oljčnega olja
1 žlička limoninega soka
1 žlica sesekljanega peteršilja
1 žlica nasekljanega svežega timijana
1 žlička nastrgane in oprane bio limonine lupinice
poper
1 strok česna

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh