Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina Strah rešena stanovanjske stiske

Za vas piše:
Franci Klemenčič
Objava: 24. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2014 / 13:01
Družina Strah rešena stanovanjske stiske

Družina Strah rešena stanovanjske stiske

Družina Strah se je znašla v veliki socialni in stanovanjski stiski. V petek, 9. maja, je Strahovima odleglo, prejela sta stanovanjski zabojnik velikosti okrog 40 m2.



Ob robu naselja Plitvica, kjer živi okoli sto prebivalcev, se je družina Strah znašla v veliki socialni in stanovanjski stiski. Mati je umrla pred štirimi leti, oče Franc in sin Sašo pa sta ostala brez zaposlitve.

V petek, 9. maja, je Strahovima odleglo, prejela sta stanovanjski zabojnik velikosti okrog 40 m2. Zamisel o pomoči Strahovima se je porodila 36-letnemu apaškemu župljanu Davidu Orniku. Prisluhnili so mu v Rdečem križu Gornja Radgona, Župnijski karitas Apače, Škofijski karitas Murska Sobota, občini, skavti iz župnije Gornja Radgona in številni drugi. V letu in pol je bil narejen kontejnerski objekt družbe Arcont iz Gornje Radgone v vrednosti približno 14.000 evrov skupaj z veliko prostovoljnega dela. Ob predaji je bila krajša slovesnost, med katero je župnik v Apačah Janez Ferencek blagoslovil stanovanjski objekt. Franc in Sašo sta ganj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh