Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrvaško kulturno združenje spregovorilo o papežih

Za vas piše:
Franci Koncilija
Objava: 24. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2014 / 13:36
Hrvaško kulturno združenje spregovorilo o papežih

Hrvaško kulturno združenje spregovorilo o papežih

Hrvaško kulturno združenje v Novem mestu je v sodelovanju s hrvaškim katoliškim misijonom v Sloveniji, ki ga vodi župnik Ivan Matijević, v četrtek, 8. maja, v prostorih stolne župnije sv. Nikolaja pripravilo tematsko srečanje ob prvi obletnici pontifikata papeža Frančiška.



Hrvaško kulturno združenje v Novem mestu je v sodelovanju s hrvaškim katoliškim misijonom v Sloveniji, ki ga vodi župnik Ivan Matijević, v četrtek, 8. maja, v prostorih stolne župnije sv. Nikolaja pripravilo tematsko srečanje ob prvi obletnici pontifikata papeža Frančiška. Več kot tridesetim udeležencem je spregovoril salezijanec Damir Stojić, študentski kaplan iz Zagreba.

Predstavil je pomen papeža Janeza Pavla II. in Benedikta XVI. ter nakazal njuno povezanost s papežem Frančiškom, ki je bil v nadaljevanju osrednja tema predavanja. Spregovoril je o njegovih stališčih, zlasti o prenovi načinov evangelizacije, delovanja vatikanskih uradov in kardinalske službe, o odnosu do revščine in sekularizma ... Poudaril je papeževo prepričanje, da katoličani lahko navdušijo ljudi za Kristusa tako, da združijo resnico in usmiljenje. Predavatelj je med drugim opozoril n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh