Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živimo sredi skrivnosti

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 07. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2014 / 11:06

Živimo sredi skrivnosti

Ko so hude poplave prizadele del naše bivše države, Srbijo, Bosno in del Hrvaške, je v piscu te rubrike oživelo staro in nerešljivo vprašanje: kako to, da je to nesrečo dopustil Nekdo, ki je svojemu najljubšemu učencu navdihnil stavek »Bog je Ljubezen«?

Ko so hude poplave prizadele del naše bivše države, Srbijo, Bosno in del Hrvaške, je v piscu te rubrike oživelo staro in nerešljivo vprašanje: kako to, da je to nesrečo, kakor nešteto drugih po planetu, dopustil Nekdo, ki je svojemu najljubšemu učencu navdihnil stavek »Bog je Ljubezen«?

Lahko bi vprašanje, od kod zlo, strnili v nekaj besed: kako more Bog – Ljubezen dopuščati, kar dopušča na tem našem planetu.

Ni dvoma, da je za del zla kriv človek, posebno moralnega zla, čeprav ob spodbujanju znanega božjega sovražnika. Zadnje čase pa človek postaja sokriv tudi za nekatere geofizične nesreče, in to s strašnim onesnaževanjem ozračja in z neekološkim odnosom do zemeljske površine. Ostaja pa dejstvo, da se dogajajo katastrofe, za katere človek ni odgovoren, na primer potresi in poplave, kakršne so prizadele bivšo Jugoslavijo, in to z velikansko materialno škodo in prav tako množičnim človeškim trpljenjem. Kako more Bog Ljubezen dopuščati takšne katastrofe, kolikor – t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh