Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ročna košnja v Gornji Radgoni

Za vas piše:
Franci Klemenčič
Objava: 14. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2014 / 07:47
Ročna košnja v Gornji Radgoni

Ročna košnja v Gornji Radgoni

V torek, 20. maja, je v jutranjih urah na griču, na katerem stoji cerkev sv. Petra, okrog 15 koscev in grabljačev, med njimi tudi 86-letni župljan Janez Fridau, urejalo okolico.



V torek, 20. maja, je v jutranjih urah na griču, na katerem stoji cerkev sv. Petra, okrog 15 koscev in grabljačev, med njimi tudi 86-letni župljan Janez Fridau, urejalo okolico. Tak način ročnega spravila trave je šel tu že skoraj v pozabo. Pred 50 leti ali več je bilo na območju župnije za travo toliko zanimanja, da so s posebnim sporočilom po nedeljskih mašah celo objavili licitacijo za košnjo trave na radgonskem pokopališču. Travo ob cerkvi pa so pokosili za domače potrebe, kajti vrsto let po drugi svetovni vojni so imeli v radgonskem župnišču kravo.

Zaradi strmine pobočja ob radgonski cerkvi je bila mogoča samo ročna košnja. Po košnji so v radgonskem župnijskem domu vsi dobili dobro malico. Po besedah Milana Kozarja, ki je v radgonski župniji »zadolžen« za košnjo ob radgonski cerkvi, bodo letos na podoben način tu kosili štirikrat.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh