Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

DUHOVNIKI JUBILANTI

Za vas piše:
Papež Frančišek
Objava: 21. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2014 / 11:54

DUHOVNIKI JUBILANTI

Zahvaljujem se za lep zgled, ki mi ga dajejo mnogi kristjani, ki veselo žrtvujejo svoje življenje in svoj čas. To pričevanje mi dobro de in me podpira v mojem osebnem prizadevanju, da bi premagoval sebičnost, in se mogel še bolj razdajati.
Neskončno sem hvaležen za zavzetost vseh, ki delajo v Cerkvi. Ne bi se rad zadrževal pri tem, da bi predstavil dejavnosti različnih ljudi, ki delujejo v dušnem pastirstvu, od škofov do najbolj skritih cerkvenih služb. Namesto tega bi rad premišljeval o izzivih, s katerimi se morajo vsi soočiti v okviru trenutne globalizirane kulture.

Najprej moram zaradi pravičnosti povedati, da je prispevek Cerkve v sedanjem svetu velikanski. Naša bolečina in naš sram zaradi grehov nekaterih udov Cerkve in zaradi naših lastnih grehov ne sme biti vzrok, da bi pozabili, koliko kristjanov iz ljubezni žrtvuje svoje življenje. Koliko ljudi zdravijo in negujejo v zasilnih bolnišnicah ali jim tam omogočijo umreti v miru. V najubožnejših pokrajinah sveta spremljajo ljudi, ki so postali sužnji najrazličnejših odvisnosti. Žrtvujejo se za vzgojo otrok in mladih. Skrbijo za stare ljudi, ki so od vseh zapuščeni. V sovražnih okoljih skušajo posredovati vrednote ali se posvečajo na mnoge druge na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh